Info

Hjärnpodden - Kristina Bähr

Kristina Bähr är barnläkarspecialist, professionell coach och chefshandledare. Driver Exist.se sedan 2010 med fokus på att öka förståelsen för vår hjärna och att vara människa. Här hittar du korta podcast-avsnitt där du kan lära dig mer om människors beteende kopplat till hjärnans arbetssätt och funktion. Hur fattar vi beslut? Vad händer när vi är stressade? Hur kommer det sig att det inte går att tänka ibland? Varför är beteenden ibland så irrationella? Kan vi lära oss att tänka mer eller i alla fall förstå fallgroparna när vi tänker sämre? Allt eftersom kommer gäster från olika områden bjudas in för att komplettera. De flesta kan lite om hur hjärnan ser ut, men det är ett helt universum av funktioner i vår mänskliga hjärna, som vi utforskar ifrån olika vinklar i hjärnpodden. Kristina har varit verksam som barnläkare sedan 2003 och i skolans värld sedan 2004. Kristina är ständigt nyfiken och behöver lära sig nytt hela tiden. E-post med frågor och kommentarer skickas till kontakt@hjarnpodden.se
RSS Feed Subscribe in iTunes
Hjärnpodden - Kristina Bähr
2017
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: November, 2015

Kristina Bähr är barnläkarspecialist, professionell coach och chefshandledare. Driver Exist.se sedan 2010 med fokus på att öka förståelsen för vår hjärna och att vara människa.

Här hittar du korta podcast-avsnitt där du kan lära dig mer om människors beteende kopplat till hjärnans arbetssätt och funktion.

Har du frågor, som du vill ha svar på, som rör ledarskap, hjärnans funktion och arbetssätt, beteende?

Skicka e-post till kontakt@hjarnpodden.se så försöker jag svara på frågorna i avsnitten framöver!

 

 

Nov 24, 2015

Hjärnpodden - En podcast på svenska för alla som har en hjärna och vill förstå och använda den på ett bättre sätt. Detta program handlar om fokus, arbetsminne och långtidsminne och hur lärande sker. Vad händer när arbetsminnet inte får bra förutsättningar för att fungera?

I programmet svarar jag även på en lyssnarfråga om hälsoångest.

Länk till Vårdguiden om hälsoångest hittar du här.

Kontakt: kristina@exist.se

Facebook: Hjärnpodden

Nov 3, 2015

I detta avsnitt pratar jag med Anna Tebelius Bodin om hur vi lär oss. Anna är aktuell med sin senaste bok "Lär dig med på kortare tid" (Hjärna Utbildning) ISBN 978-91-637-6136-2

AVSNITTET ÄR OMREDIGERAT FRÅN EN ORIGINALINSPELNING. Ljudkvaliteten är inte optimal eftersom avsnittet producerades under "lärtiden". Musiken är bortplockad pga många nedladdningar. 

I detta program pratar vi om vad som behövs för att lära sig något och hur man kan öka sitt lärande istället för att leva med en illusion att vi lär oss när vi "bara läser".

Hur kan du lära dig snabbare?
Är all utbildning kostnadseffektiv (tid och pengar)?
Kan vi förbättra vår förmåga att komma ihåg det vi lär oss?

Anna Tebelius Bodin når du via hennes hemsida www.annatebeliusbodin.se där det även går att beställa hennes böcker.

Värd på Hjärnpodden är Kristina Bähr. 

För att komma ikontakt med mig och Hjärnpodden går det att kommenterar på "Hjärnpodden" på Facebook eller skicka mail till kontakt@hjarnpodden.se

Mer information finns på www.exist.se/aktuellt/hjarnpodden/

Jingel: Stefan Jernståhl

1