Preview Mode Links will not work in preview mode

Hjärnpodden - Kristina Bähr

Kristina Bähr är barnläkarspecialist, professionell coach och chefshandledare. Driver Exist.se sedan 2010 med fokus på att öka förståelsen för vår hjärna och att vara människa.

Här hittar du korta podcast-avsnitt där du kan lära dig mer om människors beteende kopplat till hjärnans arbetssätt och funktion. 



 

Feb 28, 2018

Mattias Lundberg utbildade sig först till kock och så småningom till psykolog. Tillsammans med komikern Janne Bylund skrev han en bok 2014 som heter "Den Lyckliga Pessimisten". Eftersom jag ser mig själv som optimist (iallafall innan avsnittet spelades in) tyckte jag det kunde vara spännande att prata med Mattias...


Feb 13, 2018

Arvid Janson är civilingenjör och har även examen inom marknadsföring. Han har skrivit boken "Beteendedesign" tillsammans med Niklas Laninge. Arvid har arbetat med produktutveckling och marknadsfrågor och har genom det intresserat sig för psykologin bakom människors val och valsituationer.

I det här avsnittet...


Feb 1, 2018

I det här avsnittet pratar Kristina med Torbjörn Åkerstedt om sömnens betydelse och förutsättningen för att leva. Hjärnan behöver sömn för återhämtning, lagring och konsolidering (befästande) av minnen.

Torbjörn Åkerstedt är professor vid Stressforskningsinsitutet och har forskat på sömn och...