Preview Mode Links will not work in preview mode

Hjärnpodden - Kristina Bähr


Kristina Bähr är barnläkarspecialist, professionell coach och chefshandledare. Driver Exist.se sedan 2010 med fokus på att öka förståelsen för vår hjärna och att vara människa.

Här hittar du korta podcast-avsnitt där du kan lära dig mer om människors beteende kopplat till hjärnans arbetssätt och funktion.  

Oct 23, 2016

I detta avsnitt intervjuar Kristina terapeut och beteendevetare Kerstin Nyström om hur vår "inre lilla barn" kan påverka vårt beteende på jobbet och i livet. Kerstin berättar historien om Anna och Olle, som får illustrera vad som händer när vi kan ha skapat beteendemönster, som kanske inte längre gagnar oss som förr. Den här berättelsen illustrerar hur vi människor försöker skapa en förståelse och begriplighet, även när det inte är begripligt det som sker.

Vi pratar även om människors och hjärnans förmåga att lära om (plasticitet) och att det även gäller samtal - inte bara träna upp tal och motorik efter en stroke.

Kerstin Nyström går att nå via sin hemsida Balsamkonsult.se Kristina når du som vanligt via kristina@exist.se eller LinkedIn.


Maria S
over seven years ago

Hej! Tack för ett mycket intressant program. Det skulle vara intressant med fler avsnitt på temat om det inre barnet. Men framför allt skulle det vara gibande att höra mer i detalj om vad som händer i hjärnan vid sådana här scenarion som det psykologen beskriver. Dvs vad i det limbiska systemet som agerar och hur, hur det samspelar med signaler till nervceller om hur vi sedan ska agera, ofta förstås på ett automatiskt eller undermedvetet plan, som vid ptsd. Tack på förhand! :-) Mvh Maria