Preview Mode Links will not work in preview mode

Hjärnpodden - Kristina Bähr


Kristina Bähr är barnläkarspecialist, professionell coach och chefshandledare. Driver Exist.se sedan 2010 med fokus på att öka förståelsen för vår hjärna och att vara människa.

Här hittar du korta podcast-avsnitt där du kan lära dig mer om människors beteende kopplat till hjärnans arbetssätt och funktion.  

Dec 16, 2021

I det här avsnittet berättar Kent Werne om hur konspirationsteorier uppstår och att människors hjärna verkar gilla konspirationsteorier. Det är dessutom utbrett i världen och tycks öka i oroliga tider. I avsnittet berättar Kent om sin första kontakt med konspirationsteorier och hur han har levt undercover i grupper på sociala medier för att följa strömningar kring konspirationer.

Konspirationsteorier är inte något nytt utan kan spåras tillbaka till digerdödens tid och säkert innan dess också eftersom det är tilltalande för hjärnan med enkla lösningar.

Kent Werne är journalist och författare och har bland annat skrivit en bok som heter Konspirationsfeber (2021) och dessförinnan boken Allt är en konspiration (2018).

Vill du ha kontakt med Kristina efter avsnittet mailar du som vanligt kristina@exist.se eller tar kontakt via hemsidan - https://exist.se

Alla avsnitt av Hjärnpodden hittar du på https://hjarnpodden.se  där alla gamla avsnitt finns tillgängliga med prenumeration.