Info

Hjärnpodden - Kristina Bähr

Kristina Bähr är barnläkarspecialist, professionell coach och chefshandledare. Driver Exist.se sedan 2010 med fokus på att öka förståelsen för vår hjärna och att vara människa. Här hittar du korta podcast-avsnitt där du kan lära dig mer om människors beteende kopplat till hjärnans arbetssätt och funktion. Hur fattar vi beslut? Vad händer när vi är stressade? Hur kommer det sig att det inte går att tänka ibland? Varför är beteenden ibland så irrationella? Kan vi lära oss att tänka mer eller i alla fall förstå fallgroparna när vi tänker sämre? Allt eftersom kommer gäster från olika områden bjudas in för att komplettera. De flesta kan lite om hur hjärnan ser ut, men det är ett helt universum av funktioner i vår mänskliga hjärna, som vi utforskar ifrån olika vinklar i hjärnpodden. Kristina har varit verksam som barnläkare sedan 2003 och i skolans värld sedan 2004. Kristina är ständigt nyfiken och behöver lära sig nytt hela tiden. E-post med frågor och kommentarer skickas till kontakt@hjarnpodden.se
RSS Feed Subscribe in iTunes
Hjärnpodden - Kristina Bähr
2017
January


2016
December
November
October
September
August
July
June
May
April
March
February
January


2015
December
November
October
September
August


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: Page 1

Kristina Bähr är barnläkarspecialist, professionell coach och chefshandledare. Driver Exist.se sedan 2010 med fokus på att öka förståelsen för vår hjärna och att vara människa.

Här hittar du korta podcast-avsnitt där du kan lära dig mer om människors beteende kopplat till hjärnans arbetssätt och funktion.

Har du frågor, som du vill ha svar på, som rör ledarskap, hjärnans funktion och arbetssätt, beteende?

Skicka e-post till kontakt@hjarnpodden.se så försöker jag svara på frågorna i avsnitten framöver!

 

 

Mar 8, 2016

Intervju med Erica Mattelin, psykolog på Rädda Barnen i Sverige. Hur kan vi känna igen tecken hos barn som upplevt trauma och hur ska vi vuxna agera och reagera? Varför är det viktigt att hjälpa barn, som upplevt trauma om de uppvisar tecken till stress? Vilka barn är i risk för posttraumatiskt stresssyndrom (PTSD)? Erica berättar om Rädda Barnens arbete för att samhället ska arbeta gemensamt på en systemnivå för att fler barn ska få tillgång till en traumabearbetande behandling.

Kontakt med Kristina Bähr sker genom kristina@exist.se och vill du ha kontakt med Rädda Barnen efter avsnittet är du välkommen att ringa receptionen på Rädda Barnen på telefonnummer 08-698 90 00

Mer information om avsnittet hittar du på www.exist.se under Hjärnpodden och bloggar.

0 Comments